Voordelen

Het belangrijkste voordeel van elektronische archivering voor u als gebruiker is de snelle en locatie-onafhankelijke toegankelijkheid van documenten, voor meerdere personen tegelijk. Dus ook erg handig voor thuis- en flexwerkers.

Daarnaast is er natuurlijk het ruimteaspect (hebt u enig idee hoeveel kilometer archief er op een harde schijf past?) en de factor zekerheid (geen documentverlies bij een calamiteit als brand of waterschade).

Nadeel

Een groot nadeel zit ‘m in het beheer. Niet alleen de opzet, maar ook het bijhouden van een elektronisch archief stelt hogere eisen aan de beheerssystematiek. Een inadequaat indexsysteem kan uiteindelijk leiden tot chaos – wat nou net niet uw bedoeling is.

Zorgvuldig en toegankelijk

Apollo in Amsterdam kan u het tijdrovende en secure werk van het digitaliseren van uw documenten geheel of gedeeltelijk uit handen nemen. Waarbij wij de mening zijn toegedaan dat digitalisering veel verder gaat dan het scannen van uw documenten. Een grondige voorbewerking, accurate indexering, kritische kwaliteitscontrole en een afrondende nabewerking creëren voor u een gebruiksvriendelijk, veilig en toegankelijk archief. Zodat u daarna nog maar een paar muisklikken verwijderd bent van het door u gewenste dossier.

Veilig, en dubbele zekerheid

Het digitaliseren van uw documenten gebeurt in Amsterdam, in een veilige omgeving door mensen die precies weten wat ze doen. Uw archief wordt opgeslagen op een externe server op een veilige plek ergens anders in Nederland, met de dubbele zekerheid van een 100% back-up op een tweede server.

Backlog scanning

Ook dit kunnen we voor u verzorgen. Backlog scanning wordt meestal toegepast voor het digitaliseren van oudere archieven. Voor het efficiënt uitvoeren van het digitaliseringsproces wordt het archief tijdelijk overgebracht naar Apollo Archiefbeheer in Amsterdam, uiteraard via veilig en professioneel archieftransport.

Scanning on Demand

Naast digitale opslag kunnen wij u op aanvraag ook een gescand dossier mailen. Dat is sneller en minder kostbaar dan een rit per koerier en wel zo efficiënt. Een telefoontje of e-mail is voldoende om snel over de gewenste documenten te kunnen beschikken.