Telefoon

Apollo Verhuizingen, Opslag en Archiefbeheer
Scharenburg 8
1046 BB Amsterdam
Telefoon: 020 411 34 24

EnglishPrefer English?

CO2-neutraal verhuizen

De Organisatie voor Erkende Verhuizers, de brancheorganisatie voor de verhuisbranche, biedt consumenten voorafgaand aan de verhuizing de mogelijkheid om deze compensatie op te nemen in de verhuisovereenkomst. Consumenten die CO2-neutraal willen verhuizen kunnen voortaan de CO2-uitstoot van hun verhuizing laten compenseren. Als Erkend Verhuizer biedt Apollo Verhuizingen u de mogelijkheid om hieraan mee te doen.

Garantiecertificaat

Voor iedere consumentenverhuizing verstrekte de Erkende Verhuizers al een Garantiecertificaat, die de consument harde waarborgen biedt ten aanzien van nakoming en aanbetaling. Nieuw is dat de consument nu ook de keuze heeft om een Garantiecertificaat met CO2-compensatie af te nemen.

Carbon footprint

De CO2-compensatie van Erkende Verhuizers is berekend op basis van een ruime gemiddelde 'Carbon footprint' van een consumentenverhuizing. Hierbij wordt het energieverbruik tijdens uw inboedelverhuizing, zoals brandstof en verpakkingsmateriaal, omgerekend naar CO2-uitstoot. Deze berekening is zo ruim gehouden dat altijd voldoende wordt gecompenseerd.

Compensatie

Bij de aanpak van CO2-uitstoot in de branche staan voorkomen en reductie van uitstoot voorop. Voor wat overblijft aan uitstoot zetten Erkende Verhuizers in op compensatie, door een even grote hoeveelheid schone energie op te wekken in een Gold Standard-project (in 2003 mede opgericht door het Wereld Natuur Fonds). Gold Standard-projecten geven geregistreerde certificaten (‘credits’) uit op basis van de productie van duurzame energie. Hierdoor is het voor u mogelijk om de certificaten te traceren tot de bron. Zo weet u zeker dat er ook daadwerkelijk een bepaalde hoeveelheid duurzame energie is opgewekt.

Wilt u meer weten over het energieproject waar uw compensatie in wordt geïnvesteerd? Ga dan naar de website van Groenbalans.

Klanten vertellen

Goede inschatting

J.M. (particulier) uit Amsterdam: "Vrolijke, hard werkende mannen, prima!! En heel goed ingeschat dat ik echt niet méér dozen nodig had."

Klanten beoordeling

Tips & nieuwtjes