Telefoon

Apollo Verhuizingen, Opslag en Archiefbeheer
Scharenburg 8
1046 BB Amsterdam
Telefoon: 020 411 34 24

EnglishPrefer English?

Apollo Verhuizingen genomineerd voor Gezond Transport Prijs

Apollo Amsterdam genomineerd voor Gezond Transport Prijs.

Apollo Verhuizingen in Amsterdam was in de categorie tot 25 werknemers genomineerd voor de Gezond Transport Prijs 2011. Hoewel het bedrijf de prijs niet won, valt dit bedrijf als enige verhuisbedrijf op vanwege zijn personeelsbeleid. Er waren drie categorieën met tien genomineerde bedrijven, alle in de transport- en logistieksector. Eén van deze genomineerde bedrijven was Apollo Verhuizingen, die de prijs niet heeft gewonnen, maar wel goed heeft gescoord op het gebied van gezond personeelsbeleid.

 

Directeur en oprichter Meindert Meijen was dan ook erg blij met zijn nominatie. Hij had zijn bedrijf schriftelijk aangemeld en werd daarna geselecteerd voor een jurybezoek. Een jurydelegatie in de personen van Frank Pavias en Hans Dekker bezocht op 29 juni het bedrijf. De jury was erg te spreken over het bedrijf. Waarom Apollo de Gezond Transport Prijs niet heeft gekregen, denkt Meijen te verklaren uit het feit dat de jury tijdens het bedrijfsbezoek niet heeft kunnen spreken met één of meer medewerkers om naar hun mening over het bedrijf te vragen. ‘Mijn medewerkers waren toen allemaal aan het werk. Ik heb naderhand in een gesprek met één van de juryleden begrepen dat dit punt zeker heeft meegewogen.’

Uiterst professioneel

Apollo Verhuizingen is een jong, dynamisch bedrijf dat is opgericht in 1999. Daarvoor heeft Meijen bij grote (verhuis&transport)bedrijven gewerkt in leidinggevende functies. Het verhuisbedrijf heeft ongeveer 20 medewerkers die een ruime ervaring hebben binnen de branche. Van een eenvoudige verhuizing tot de meest complexe situaties. Het bedrijf heeft alles in huis voor een succesvolle  bedrijfs- of projectverhuizing. De jury kwam tot de conclusie dat ondanks de beperkte omvang de bedrijfsorganisatie uiterst professioneel is gestructureerd. De jury heeft geen tekortkomingen of verbeterpunten gesignaleerd. ‘Ondanks dat wij geen medewerker hebben kunnen spreken, is ons beeld van dit bedrijf zonder meer positief,’ zo staat er in het juryrapport.

Medewerkers

Apollo wordt volgens de jury gekenmerkt door drie sterke punten. Allereerst is het uitgangspunt zeer positief dat de medewerkers het belangrijkste kapitaal vormen. Dit uitgangspunt wordt consequent toegepast en uitgewerkt. Zo zijn de vier kernwaarden van het bedrijf samen met de medewerkers opgesteld: betrokken, betrouwbaar, professioneel en flexibel. Medewerkers worden betrokken bij alle belangrijke onderwerpen en er zijn korte communicatielijnen. Het ziekteverzuimpercentage en de meldingsfrequentie zijn laag, evenals het personeelsverloop. Meijen licht toe: ‘We hebben zorg voor onze mensen, ondanks de economische crisis die weer voorbij gaat. Een voorbeeld van onze zorg voor de medewerkers is dat wij ons bekommeren over zieke medewerkers. Zo hebben wij een werknemer met knieproblemen lichte werkzaamheden laten doen. De planning houdt rekening met de verlaagde belastbaarheid van oudere medewerkers. Ook vinden we het belangrijk als leerbedrijf toekomstige werknemers te begeleiden. Ouderen begeleiden jongere leerlingen.’ Meijen heeft op deelsectorniveau lange tijd meegewerkt aan verbetering van de opleidingsprogramma’s voor leerlingen. Er is in het bedrijf verder veel aandacht voor opleidingen en onderling contact.

Veiligheid en hulpmiddelen

Een ander sterk punt is de veiligheid bij Apollo. Volgens de jury is alles wat met veiligheid te maken heeft, goed geregeld: RI&E’s en plan van aanpak, ongevallenregistratie en analyse, werkplekinspecties en toolboxen. Er hebben zich geen ernstige ongevallen voorgedaan in de afgelopen jaren. De werkgever zorgt voor de juiste hulpmiddelen, opleidingen en teammatching. De inzet van de juiste hulpmiddelen is het derde sterke punt dat de jury heeft vastgesteld. Er is een open mind voor de juiste hulpmiddelen en keuringen zijn in orde. Iedereen heeft een persoonlijk opleidingsplan en er zijn periodieke evolutiegesprekken. Zo noemen ze bij Apollo de functioneringsgesprekken, omdat ze met name toekomstgericht zijn. Tot slot is er een goede en open sfeer die de gezondheid van de werknemers beslist ten goede komt.

Bekijk hier het artikel in Transport-online voor de overige genomineerde bedrijven. En hier vindt u meer informatie over Gezond Transport.
 

Klanten vertellen

Prima kwaliteit, redelijke prijs

H.J.D.v.W. uit Lijnden (particulier): "Boedel moest paar dagen opgeslagen worden. Werd gedaan in unit die ergens gestald werd, dus maar 1x laden, perfect! Mannen werken efficiënt en heel prettig, heel behulpzaam en doen nergens moeilijk over. Prettige no-nonsense benadering. Prima kwaliteit, redelijke prijs."

Klanten beoordeling

Tips & nieuwtjes